Om Helena

Välkommen till Helenas Hållbara, det är jag som är Helena!

Min drivkraft är – helt enkelt och blygsamt – att jag vill vara med och göra världen till en lite bättre plats. Rädda världen en smula varje dag, liksom! Samtidigt påstår jag absolut inte att jag gör ”alla rätt”. I så fall hade jag snarare kallat det för ”Hållbara Helena”…! I stället handlar det om att vi alla ska försöka leva lite mer hållbart, med utgångspunkt i vår vardag och våra egna förutsättningar, vare sig det handlar om tid, pengar eller kunnande.

Foto: Hanna Wildros

Foto: Hanna Wildros

Mitt miljöengagemang kommer från flera håll. Dels växte jag upp nära skogen och (på riktigt) lekte med kottar. Sådant sätter sina spår… ;)! Självklart gick jag i Mulle-skola och det finns inte en chans att jag slänger minsta lilla skräp på marken! Sist men inte minst tillbringade jag mycket tid med min mormor Svea – en klok, sparsam kvinna som tog tillvara på det naturen gav och inte slängde mat i onödan.

Och att hushålla med resurser är ju faktiskt precis vad miljö- och hållbarhetsarbete handlar om. Hushålla och konsumera hållbart.

I över 20 år har jag pluggat eller jobbat med miljöfrågor, på senare år med fokus på att kommunicera miljö och det vidare begreppet hållbarhet. Sedan drygt 6 år driver jag mitt eget företag Wildros Miljö & Kommunikation AB med affärsidén att hjälpa företag att utveckla och kommunicera sitt miljö- och hållbarhetsarbete. Jag älskar att fotografera, och genom att kombinera text och bild vill jag nå både hjärna, hjärta och hand för att sprida kunskap, väcka känslor och skapa engagemang för miljön. Den här bloggen är en del av det (hjärnan) – jag hoppas att du gillar den!

Brygga i Ottsjö. Foto: Helena Wildros.

Brygga i Ottsjö. Foto: Helena Wildros.

Kontakta mig