Nytt år, nya tag – dags för en hållbar omställning

2 januari, 2019 0 av Helena
Nytt år, nya tag – dags för en hållbar omställning

Med nyår kommer en massa löften och förhoppningar om att förändra sitt liv och skaffa nya bättre vanor. Ofta handlar det om kropp och hälsa.

Jag vill i stället använda det nya året till att ställa om till en ännu mer hållbar livsstil. Även om jag jobbar med hållbarhet innebär det inte att jag gör ’allt rätt’, vilket en del verkar tro. Då brukar jag skämtsamt säga att i så fall hade jag kallat mitt företag ”Hållbara Helena” i stället för ”Helenas Hållbara”… ;)!

Det finns absolut områden där jag tycker att det är lite mer utmanande att leva hållbart… Därför tänker jag att om jag delar med mig av mina utmaningar (som kanske även är någon annans utmaningar?) så kan vi hjälpas åt – tillsammans. Jag skriver ofta ”tillsammans gör vi skillnad” och jag tror verkligen på det, ensam är inte stark. Man behöver såväl konkreta tips och råd som pepp och inspiration från andra för att ha kraft och lust att förändra sin livsstil och sina vanor.

’Ingen kan göra allt, men alla kan göra något’ brukar jag säga, men jag tänker ändra det till ’Ingen kan göra allt, men alla kan göra något MER’…! För det är bara att krasst konstatera att vi behöver agera för klimatets skull, och vi behöver göra det NU! Därför menar jag att det med största sannolikhet finns något MER du och jag kan göra för att leva mer hållbart och ge ett mindre ekologiskt fotavtryck.

Så här tänker jag göra: varje månad presenteras ett område, ett tema där jag vill/behöver ställa om till ännu mer hållbara vanor. Jag delar med mig av mina utmaningar och både jag och ni ger förslag, tips, pepp och inspiration. Tillsammans, liksom!

Jag har valt att kalla det Helenas Hållbara Omställning, en omställning till en mer hållbar livsstil. Jag tänkte först kalla det Utmaning (för det kommer onekligen att innebära vissa utmaningar, i alla fall för mig…) men jag kände att det ordet är lite mer negativt och ångestladdat.

Och vi har sååå mycket att vinna – både för miljön & världen såklart, men även för en själv personligen.

Är du med mig?! Hand upp i så fall. I morgon presenteras det första temat för januari månad.

Jag är superpeppad!!