Det här med många bäckar små

7 maj, 2018 0 av Helena
Det här med många bäckar små

Någon har frågat om jag är som ett facit för hur man ska leva hållbart. Då brukar jag skämtsamt svara att i så fall hade jag kallat mitt företag ”Hållbara Helena” i stället för Helenas Hållbara… ;)! Och det är verkligen inte så att jag gör ”alla rätt” när det gäller hållbar livsstil – och jag tycker inte heller att det behöver vara målet, som jag redan varit inne på. Man kommer väldigt långt med att göra  så gott man kan, tillräckligt mycket. Att vara good enough.

Om vi alla gör något lite mer hållbart, exempelvis väljer fler ekologiska matvaror när vi handlar eller byter till förnybar energi, så skickar det signaler till både våra beslutsfattare och affärsidkare, som då kan styra om i till exempel lagar, regleringar, eller utbud i affärer och verksamheter. Många bäckar små, ni vet – en annan klyscha som jag också gärna använder eftersom den faktiskt handlar om att vi kan påverka, att vi kan göra skillnad. Särskilt om vi gör det tillsammans.

För kanske är det faktiskt  så ändå, att många bäckar små…

Illustration: Bobo Oad