Sommarutmaning 4: Grilla grönt!

Att grilla hör ju verkligen sommaren till! Men ofta är det nog samma grejer som åker på grillen, eller hur…?! Att det är klimatsmart att äta mindre kött är en het, för att inte säga smått infekterad, fråga.

Själv tycker jag snarare att det handlar om vilket kött man väljer (ekologiskt eller viltkött är enligt mig det bästa valet om man vill äta kött), och att man ofta kan äta mindre mängder och ersätta en del av portionen med mer grönsaker. Istället för att ge mig  in i ”köttdebatten” (det finns det andra som är bättre på), så vill jag helt enkelt utmana er att grilla mer grönt – oavsett klimatbiten så är det det ju sååå gott!

Några personliga gröna favoriter är zucchini, lök, sparris och färsk ananas! Listan kan göras lång och det finns mängder av  inspirerande och härliga recept på vad man kan grilla grönt – här är några länkar:
Ica
Tasteline
Köket.se

Rent praktiskt för själva grillningen så kommer här 5 tips för en hälso- och klimatsmart grillning från Naturskyddsföreningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *