Slåss mot Goliat

19 juni, 2016 0 av Helena
Vattenyta. Foto: Helena Wildros.

Vattenyta. Foto: Helena Wildros.

Jag tror inte att jag är ensam om att bli väldigt berörd av Lalehs fantastiska låt Goliat. Den har sjungits flitigt på skolavslutningar och avslutningsshower på sistone. Och jag gråter varje gång. Texten är helt fantastisk. Jag får alltid en gråtklump i halsen på samma ställe…

”Vi sa: vi ska ta över
vi ska ta över världen
vi ska bli stora
vi ska bli mäktiga
och vi ska göra jorden hel
ja vi ska göra vattnet rent
ja vi ska aldrig skada
varandra mer”

De ska göra jorden hel och vattnet rent. Våra barn, alltså. Vår framtid. För att vi har smutsat ner och förstört den.
Jag skäms… vad är det vi lämnar efter oss??!

”Och vi ska slåss
ja vi ska slåss mot Goliat
så tro på mig för jag vet att
du är modigast, du kan”

Kära barn, jag hoppas innerligt att ni kan.
Om inte vi lyckas innan dess…