Mud Jeans inspirerar med storytelling

26 maj, 2016 1 av Helena
Mud Jeans inspirerar med storytelling
Foto: Helena Wildros

Foto: Helena Wildros

På konferensen Better Brands blev jag väldigt inspirerad av holländska företaget Mud Jeans som hyr ut, samlar in och återvinner sina hållbara jeans. De pratade om hur de jobbar med storytelling och hur de noggrant mappat in sina kunder i fyra kategorier (kundsegment): ”hip and healthy”, ”vegan lovers” (de är typ det enda jeansmärke som inte har etiketter av skinn utan endast papper), ”travellers” och ”big spenders”. De som bär jeansen uppmanas att lägga upp bilder på sig själva i sina Mud Jeans – gärna när de är ute och reser eller besöker ovanliga platser. Det handlar om att bygga en community kring varumärket, att engagera och involvera kunderna – de säger att de vill ”take our costumers on a journey, which is transparent, interesting and fun”.

Nyligen kom de tillbaks från sin 10 dagar långa Recycle Tour då de reste ner genom Europa och samlade in de utslitna jeans som kunderna valt att lämna tillbaka för återvinning. Slutmålet för resan var en fabrik i Spanien där jeansen bokstavligen maldes ner och blev råvara till nya jeans. Under resan stannade man och städade stränder från plast och hela tiden bloggas och Instagrammas det flitigt. Det handlar helt enkelt om så mycket mer än bara ett par schyssta jeans!