Matsvinn och varför vi slänger mat

21 januari, 2016 0 av Helena

Matsvinn i Ica BuffeLäser i senaste numret av Icas tidning om matsvinn, som är en stor och viktig hållbarhetsfråga. Den ligger mig särskilt varmt om hjärtat, av flera skäl – kanske främst efter att ha vuxit upp med en klok mormor som kunde hushålla ordentligt. Jag slänger väldigt sällan rester och Bäst före-datumet är för mig en vägledning – att lukta och smaka är bättre.

Vilken/vilka av kategorierna på bilden känner du igen dig i…?

I Sverige slängs cirka 1,9 miljoner ton mat varje år, enligt en artikel på Icas hemsida. Men det är inte rimligt att producera och transportera stora mängder mat, för att sedan kassera den. Det finns även en etisk aspekt på matsvinnet. Västvärlden slänger mängder av mat, samtidigt som stora delar av jordens befolkning svälter.